Wednesday, December 28, 2011

Cara untuk hilang rasa mengantuk

1) Nyanyi lagu negaraku dengan penuh semangat. Berdiri tegak tangan tekap kedada, kepala menghala keatas.


2) Makan segala jenis gula-gula. Gula getah dan gula hacks adalah contoh terbaik. Kalau takde jugak, kunyah je getah ikat nasi bungkus. Pun boleh.


3) Berjoging lima pusingan padang. Kalau takde padang joging la kat mana-mana kawasan yang lapang yang selain dari highway dan tanah perkuburan.


4) Tampar diri sendiri berulang kali tanpa belas kasihan. Kalau rasa tak sampai hati suruh kawan tolong. Kalau kawan pun tak sampai hati bagitau saya. Saya sangat berbesar hati untuk menampar anda.


5) Rendam muka dalam besen atau baldi yang penuh dengan air. Kalau masa rendam muka dalam air pun anda boleh tido, rasanya dah tiba masa anda isi borang and mohon jadi binatang laut kat Underworld.


6) Tenung gambar Dr Rozmey selama sepuluh minit tanpa berkelip mata. Awas, jangan sampai anda jatuh cinta dengan ketampanan beliau. Kalau rasa-rasa dah terjatuh cinta, cepat-cepatlah bunuh diri.


7) Buat larian dalam guni sejauh 5 kilometer.


8) Pergi rumah warden and tekan loceng banyak kali pastu menyorok bila dia datang nak buka pintu. Aku pun tak pasti apa kaitan aktiviti ini dengan hilangkan mengantuk.


9) Beli gam gajah, and then gamkan kedua-dua tapat tangan anda ke kedua tapak kaki. Dalam posture sebegini, hanya gorilla saje yang mampu tido. Kalau anda mampu, anda gorilla. Kalau tak mampu pun anda tetap gorilla. Ah aku tak kira. Anda semua gorilla!


10) Kenapa mesti semua steps nak digenapkan sampai 10? Sembilan dah la. Lebih-lebih pulak anda ye.




Comel kan gambar ni? Sape kata tak comel, dia gorilla.
  

15 comments:

Aqiim said...

kau kenapa?
gorilla gorilla gorilla~
hahaha

r-5 said...

haha cara bodoh tapi ada kebenaran di situ dan sangat efektif.. wkaka

Onitsuka_hana said...

hana klu mengantuk mmg xleh nak buat apa dah.hehe

El said...

R-5 said:

haha cara bodoh tapi ada kebenaran di situ dan sangat efektif.. wkaka

El said...

aqiim: aku still trauma lepas tengok cerita Planet of Apes. haha

El said...

hana: kalau mengantuk tido la kan? takkan tak buat apa2 kot

si ngokngek said...

nak tambah satu lg bole??

makanaiskrim,makan coklat,makan #eh banyakmakan..klau taknak ngantuk makan lerr..hee

El said...

ngokngek:

aih, bukan ke makan tu yang buat orang makin mengantuk?

jawapan kau dengan nama kau memang kena sangatlah.

El said...

eh eh ngok ngek gurau je ok. ahaks

Cik tikah said...

cik tikah kalau dh ngnatuk sgt, tidur je :P

YOUsoF said...

Cara no. 6 tu saya tak sarankan ye kawan².. ;D


Aku lebih suka guna cara no. 2 tapi tak mungkin kunyah getah warna oren tu, gula getah lagi best apa, ada perisa.. haha

El said...

cik tiqah: tidur? tak mencabar....:D

El said...

yusuf: bukan no 6 ke paling berkesan..alah, tak ngaku lettew yg kau slalu buat

CekbOlat-bOlat said...

caihhhh !

El said...

haiyya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...