Saturday, December 24, 2011

10 Perkara Yang Tak patut Dilakukan pada hari Krismas


1) Pakai baju Santa Claus bawak guni then menyelinap masuk rumah orang senyap-senyap pada waktu malam.

2) Melalak dengan mak sebab dia tak bagi hadiah.

3) Bangun pagi untuk pergi semayang raya.

4) Tulis surat senarai barang apa yang korang nak, lepas tu hantar kat pejabat Dato Najib dengan p/s: Kau nak aku undi kau ke tak?

5) Balut hadiah yang berisi sayur kobis, bayam, ikan kembung dan sambal tumis dalam kotak hadiah then hantar kat kawan mat salleh.

6) Tengok anak bulan and buat pengumuman Krismas secara siaran langsung di TV1.

7) Korek ais dalam ice box peti sejuk, kumpul dalam baldi, then tabur keliling rumah sampai nampak macam rumah kat oversea.

8) Tebang pokok rambutan rumah jiran untuk dibuat pokok krismas.

9) Pergi Pavilion then duduk atas riba Santa Claus, acu pisau rembo ke leher dia then ugut suruh bagi korang iPad.

10) Merempit di jalan yang sunyi ataupun tak sunyi, bawa laju mahupun tak laju, tapi kalau tak laju taklah merempit namanya kan?









p/s: Pada muslim, takyah nak sambut sangatlah Krismas ni. Raya puasa sebulan kau dah raya, raya cina kau nak raya, deepavali kau raya, krismas pun nak raya jugak? Amboi, apesal tak ikut raya Thaipusam sekali?

12 comments:

Aqiim said...

santa claus dgan pakcik kfc tu org yg sma ke?
haha

Cik Jingga said...

sengal ..semua sengal..hahahha
ha.. malam ni tngk la tv mana tahu ada pengumuman krismas

Saddila said...

tak memasal nak pergi pavi . duduk atas riba pulak tu . haha sengal .
nampak comel gila perbuatan tu .

Peah Glemer said...

tah bodo ngat sape nak ikut krismas ni, benci aku.

Niki Razali said...

aku tak sambut krismas. tp aku smbot bufday kwn aku yg jtoh pada hari krismas.. x sme kan?

El said...

aqiim: santa claus dengan pak cik kfc dulu sekolah satu kelas

El said...

cik jingga: kalau ada pengumuman nak bagi kitorang berapa ratus? haha

El said...

dila: comel? nak buat lettew...

El said...

peah: rilek-rilek gi luar isap rokok lu. eh?

El said...

niki: tak sama. tapi jangan kau sambut befday dia nyanyi lagu merry krismas pulak

mirabea said...

ni mmg adt mlyu ke suke mengejek bdya n agma org laen....klu die d ejek demo sne sni. mgku dri agma bgus..p sebalik nyer plak!!! klu baek sgat xde ckp mcm ni..besa lh org x sdr dri.

El said...

siapa pulak ejek ni? kau ni mirabea tulis pun main short form mcm budak sekolah nak cakap lebat pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...