Thursday, January 12, 2012

Hasan Nawawi sang pencinta sejati

    Hasan Nawawi mempunyai satu prinsip untuk memlilih calon kekasih hatinya. Gadis itu mestilah menerima dirinya yang loser secara semulajadi itu. Paling kurang pun, bila Hasan Nawawi hantar sms gadis itu mesti balas. Kalau sepuluh kali sms tak balas, even poke difacebook pun tak dibalas, itu bermakna gadis itu memang tak hingin dengan beliau.


Hasan Nawawi buka handphone. Dihantar sms "Hai" kepada semua 200 nombor gadis-gadis dalam handphonenya. Gadis takde rupa seperti Joyah, Maimunah, dan Hasmidah juga turut dihantar sms itu sebagai backup, kerana paling kurang kalau takde reply dari gadis-gadis comel pun dia masih ada gadis-gadis kurang comel balas. Itu dapat menyelamatkan Hasan Nawawi dari kecewa keterlaluan.


Selesai hantar sms. Dia letak handphone diatas meja. Dia tinggal handphone dia bilik dan keluar beriadah kerana baginya lebih seronok jika sms-sms gadis itu dihimpun sekaligus baru dibaca.



5 jam kemudian dia balik bilik. Handphonenya dicapai bagi memeriksa berapa ratuskah reply yang beliau dapat, supaya Hasan Nawawi dapat memilih calon isterinya antara ratusan gadis itu. Hasan Nawawi merenung handphone itu dalam-dalam.












Tiada satu pun sms.


6 comments:

~pP_guSi~ said...

haha..sungguh malang nasibmu wahai hasan nawawi.. mandi bunga la dbwah jambatan tamparuli..

El said...

tamparuli tu apa

~pP_guSi~ said...

mengikut kefahaman saya...hoho.. saya pon xtau apa itu tamparuli...

dengan pengetahuan y sedia ada..,
jambatan tamparuli ada d sabah.. ala.. jambatan y goyang2 tu..

itu saja y saya tau.. ^_^

~pP_guSi~ said...

jambatan tamparuli y ada d sabah. tp tamparuli tu meaning dia aku nda tau..

El said...

ok faham. kenapa hantar dua kali. n yg kali kedua ni pendek pulak bunyinya. haha

~pP_guSi~ said...

sangkakan xdapat hantar... :) kali kedua malas taip suda.. hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...