Wednesday, January 11, 2012

Bukan Aku Sengaja Berubah


Bismillah


Aku dalam kewarasan nyata bahawa aku perlu menjalankan tanggungjawab kepada blog ni.
Cuma masalahnya aku tak ada masa nak mencari idea di kala-kala final macamni.
Hidup aku sebulan ni cuma ada buku dan Twitter.
Eh? 
Kenapa Twitter tersangkut jugak?

Kesimpulannya, aku tak ada idea nak tulis blog.
Maka, kau expect apa?
Entri tentang formula akaun?
Terlalu neraka itu..
Rela aku kahwin dengan El dari buat entri neraka seperti itu.

Buat masa ni, aku bukanlah seorang insan cool seperti cik ungu yang selalu.
Sebab bulan ni aku dah berubah menjadi terlalu skema untuk seorang manusia.

Jangan tanya aku apa-apa.
Kerana saat-saat macamni, aku sangat garang.
Lebih-lebih lagi kepada orang yang dah habis exam..

*pandang El dengan renungan bengis...


Jangan berani nak tanya 'makan apa tadi?'
Aku akan jawab ' Cash conversion cycle.'

Jangan cuba-cuba nak tau 'dah basuh baju belum?'
Aku akan jawab 'Bonds and redeemable common stocks.'

Dan andai semua tu terjadi,
tolong jangan buat muka macam ada bencana alam.

Dan kalau ada yang nak mengorat aku dalam masa sebulan ni,
dan nak mintak nombor telefon,
atau suruh aku save nombor telefon dia,
sila jangan buat muka ungka kalau aku keluarkan kalkulator.


Aku tak nampak beza handphone dan kalkulator sekarang.


Heyyyy..
Tapi ini bukan alasan untuk kau tak mengorat aku ok!
Hmm..
Shetonn pulak statement ni.


p/s :
Wish me luck!~

7 comments:

fizafantagiro said...

Gud Luck Cik Ungu .. tak ada yg berubah pon .. baca entry cik ungu still tersengeh2 cam kerang busuk ^_~

El said...

dah-dah, abaikan study. tu. final je pun. kalau fail leh repear balik. haha.


"rela kawin dengan El dari tulis entry celak itu"

ok im ready. jom kawin.

shedameor said...

haha. cik ungu hilang waras bila final :P

hanim Nabilah said...

haha.kalkulator dah macam henset ye kak.memang dasat tu.

*gudluck kak.may Allah ease ur way:)

cik ungu said...

fizafantagiro :

macehhhhhhhhhhhh.
jangan off hp.
nanti nak msg tanye jawapan.

cik ungu said...

El :


kalau kau ade duet nak byr mas kawin. okeh jehhhhhhh

cik ungu said...

shedameor :


jeles kannnnnnnnnnnnnn



hanim :

doakan akak kawen cepat.

xde kene mngene.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...