Wednesday, February 1, 2012

Cantik sebab mekap? Alaaahh

Anda cantik sebab mekap? Ohh itu cantik palsu namanya, tak payah berbangga. Setakat muka ada empat lima inci bedak, sila back off dari entry ini. Ewahh garang pulak aku. Memang la orang kata power of make up tu memang menakjubkan, tapi perlu ke mekap tebal-tebal lepas tu bila  bukak jek mekap, dah macam hantu kehilangan banyak darah *tinggi betul imaginasi

Aku pernah nampak sorang pompuan nih, memang cun, anak orang kaya pulak. Memang lengkap lah beliau. Satu hari tu, aku terserempak dengan dia tanpa mekap. Tersentak diriku iniewww. Mata lebam, muka pucat, bukan sebab kena tumbuk woih, sebab dah biasakan diri dengan mekap. Ce kalau lu tengok artis-artis Malaysia yang mekap tebal sangat tuh, bukan lawoooo pon. Adalah segelintir yang betul-betul lawa tanpa mekap. Tapi sikit sangat.

Siapa nak jadi artis? Tak payah, bukan betul sangat artis tu.

Tapi kau jangan cakap pulak, alaaaa Justin Bieber tu tak mekap nampak lawa sangat. Justin Bieber tu lelaki woihh. Jadi, hargailah muka kita, sebab masuk kubur tak payah kena mekap. Hidung sumbat kapas jugak. Bau kapur barus pulak tuh, seram mak.

Cool ah mamat ni

7 comments:

cik ungu said...

habis..


habislah...


gambar tu akan masuk dalam mimpi ngeri aku.


cam mayat.

visitme@FaTiN cOrNeR said...

haha..gila mamat tu..

betol2..xpyh make up2 nie..pakai bedak selapis sudaa..

El said...

betul. bila dia mekap nampak macam Juliana Evans, buang mekap nampak macam Wan Maimunah. lelaki tertipu

Niki Razali said...

Rozita che wan adalah contoh artis tua mekap tebal nak mampos bajet2 muda dan pkai sexy tak hengat.

aku rasa kalo dia buang mekap dia, dengn bulu mata pelesu tu, confirm ko jauh lebih santek dr dia peah!

Encik Fikhri said...

habis dikutuknye retis2..haha.biase lah tu dorang mungkin tak lawa,tapi dorang mampu beli mekap mahal2 bagi cantek.eh justin bieber lelaki ke?

Aqiim said...

betul tu peah!

sebab tu aku tak pakai mekap..
aku lebih percaya pada natural beauty..
kecantikan semula jadi yg memang dah sedia ada dalam diri aku nie..

well~

*smbil selak2 rambut

Paris Lipton said...

kahkahkah i xmekap pon mcm retis~ ekk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...