Thursday, February 9, 2012

Review DVD cara mangkuk

Kita dekat mangkuk ni suka buat benda sekali harung. Sekali gus. Macam berak. Takde nye pagi ni kau berak, pastu stop kejap sambung tengah hari pulak. Tu tak profesional namanya. Kagum kan? Tak perlu sangat, kita tahu kita hebat.

Jadi hari ni aku nak buat review pasal dvd-dvd yang aku dah tengok sepanjang aku pergi bertapa.

Ombak Rindu

Rating : 1 / 5

Ulasan : Cerita tipikal macam drama-drama dekat tv3. Aku rasa kena tambah lagi adegan ke-ranjang-an tu. Maya Karin pula kena selalu membogelkan diri. Nak masak kena bogel, nak sidai kain kena bogel. Baru meletup. Baru menarik minat aku nak bagi rating tinggi-tinggi. Tapi kalau dah banyak sangat bogel-bogelnya, dah jadi cerita lain pula. Ye dak? Muka Aaron Aziz bersepah. Orang dah muak. Lepas ni, sila cari hero lain.  

Don't Be Afraid Of The Dark

Rating : 0.9 / 5

Ulasan. Cerita hantu orang putih cam gampang sangat ni. Ending semua tak boleh blah. Dari Nightmare of Elm Street sampai Drag Me to Hell semua cam haram. Jangan Pandang Belakang Congkak lagi best aku rasa. Hollywood, please leave to us, asian to do this horror stuff. Selain dari pelakon kanak-kanak dia yang tembam dan nampak comel, rasanya tak ada yang menarik sangat pasal filem ni.

Happy Feet 2

Rating : 4.5 / 5

Ulasan : Siapa yang boleh menolak tengok cerita penguin yang gemuk dan comel ni? Banyak star-star hollywood yang sumbangkan suara untuk movie ni. Macam Brad Pitt dan Matt Damon yang memegang part udang sengal. Nak tengok Brad Pitt pegang watak sengal in real life? Tak pernah lagi aku rasa. Semedang dok control body ketul-ketul. Selain tu jugak, korang boleh tengok sisi lain rockstar hebat, Pink sebagi seorang mak yang penyayang. Kesimpulannya, tak rugi keluarkan duit beli dvd ni hatta yang pirate sekalipun. Sebab tak boring tengok ulang-ulang. 

Avatar : The last air bender

Rating : 0 / 5

Ulasan : Ada banyak faktor yang buat aku rasa filem ni rubbish giler babi. Selain dari aspek qualiti dvd dengan audio yang macam gampang pelakon dia jugak turut sama menggampangkan diri. Bagi aku yang layan semua episod anime dia, adalah sangat-sangat tak puas hati dengan movie yang dihasilkan. Apahal Fire nation tiba-tiba jadi puak india pulak ni? Beragak la sikit M. Night Shaymalan oi. Tau lah nak ambik suku sakat kau. Lepas tu monk yang jadi cikgu Aang dalam anime aku rasa chinesse. Tup-tup boleh tukar jadik negro lak. Yang tak berubah dalam ni, cuma Appa sahaja. Ye, Appa sahaja. 

Fast Furious 5

Rating : 4 / 5

Ulasan : Jalan cerita ok. Pelakon pun sangat ok. Pelakon perempuan yang tak de control-control ayu mekap tebal sekati.  Menggabungkan pelakon dari Part 1 sampai Part 3. Part 4 aku tak tahu ada ke tak sebab aku tak tengok lagi yang tu. Cuma this time tak de sangat race-race kereta sebab diorang fokus nak rompak duit juta-juta.

Trespass

Rating : 3 / 5

Ulasan : Cerita lebih kurang Panic Room. Ada perompak datang. Lepas tu famili jadi tahanan. Nicole Kidman belakon ok. Cuma Nicholas Cage yang nampak macam kayu sikit. Muka sepesen. Sakit muka tu, sedih muka tu, marah muka tu. Takot pun muka tu jugak. 

Mission Impossible 4 : Ghost Protocol 

Rating : 3 / 5

Ulasan : Biasa. Tak de yang menarik. Kecuali ada part Anil Kapoor. Aku rasa part dia kelakar. Juga part di mana ada scene gaduh-gaduh dekat kilang/show room BMW. Aku sentap tengok Tom Cruise jahanamkan kereta BMW sewenang-wenangnya. Kepada kipas-susah -mati Mission Imposible, aku rasa cerita ni tak de yang menarik sangat.

Aku Bukan Tomboy

Rating : 2 / 5

Ulasan : Ketepikan Syamsul Yusof yang sememangnya kayu bila belakon dan juga watak Scha Al- Yahya yang tak de banyak beza pun dengan Awan Dania. Cerita ni boleh lah layan sambil makan nasik time tengah hari. Kepada kipas-susah-mati Syaheizy Sam kalau nak tengok dia menggedik hentak-hentak kaki boleh lah tengok cerita ni. Dan aku suka part Harun Salim Bachik yang selamba badak panggil anak dia monyet. Part ni aku gelak sampai terkentot-kentot.

Songlap

Rating : 5 / 5

Ulasan : Flow bagus. Jalan cerita lain dari lain. Shot cantik. Ending superb. Syaheizy Sam belakon macam biasa, hebat. Shafie Naswip sangat-sangat ok. Sara Ali pun boleh tahan. Tak banyak aku nak komplin pasal cerita ni, sebab semuanya ok. Tak rugi tengok.


Review ini ditulis oleh Pengkirit Marhaen sahaja. Jadi jangan ambek serius sangat. Kesimpulannya bergantung pada selera masing-masing.

2 comments:

El said...

byk antara semua ni aku tak tgk lg. weh nicolas cage tu feveret aku okay

Aqiim said...

songlap?


hurmmm boleh lah~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...