Tuesday, February 14, 2012

Pengarah movie yang mangkuk

Kat Hollywood, Bollywood, Cinawood, Hongkowood, Plywood atau mana-mana negara lain yang buat movie, bila movie diorang dikritik, biasanya jawapan diorang: "Everyone has their own opinion"

Kat Malaysia, bila orang buat movie sampah macam Hantu Kicap, Jangan Pandang belakang Congkak, atau Adnan Sempit, then media cuma bertanya adakah diorang buat movie ni just sekadar asal siap, ini jawapan yang biasa dijawab pengarah-pengarah filem:


"Cakap je memang senang, kalau pandai sangat cuba kau buat filem sendiri!"




Amboih.






Gua bangga sebab filem gua keluar lapan kali setahun.


Elllehhh...kalau keluar movie banyak-banyak tapi semua
buat longgok tepi tong sampah buat hape?

     
 
       
       

5 comments:

Aqiim said...

ahmad idham tak kelakar~
idea ada tapi macam tak berkembang..
ceitt

Cik Muda said...

kualiti yg penting, bukan kuantiti yg kita mau........

yana halim said...

setuju dgn cik muda...

El said...

yang penting filem melayu sekarang mcm haram

ipa faiza~ said...

so, x yah g panggung. tunggu je raya. konfirm kuar kt astro. heee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...