Wednesday, February 15, 2012

Salute pada mereka

Kalau masa sekolah dulu, ramai budak lelaki kata nak jadi askar atau polis bila dah besar nanti. Dalam 10 orang 8 orang akan kata nak jadi askar atau polis. Yang lagi dua orang tu mungkin belum sunat. Masa kecik semua semangat, siap main perang-perang lagi setiap petang.

Tapi bila dah besar semua kerja benda lain. Aslam jadi office manager, Ishak jadi wireman, Hamdon Khusaimi jadi supervisor kilang tayar, Supirman kerja jual cendol, dan Ahmad Tukiman jadi doktor haiwan ternakan.


Mana janji-janji kamu semua? 



Moral of the story: Hargailah askar and polis-polis kat Malaysia ni. Tak payahlah jadi hero baling batu kat diorang. Jap lagi laptop kau kena curi kau pergi balai polis jugak, bukan pergi balai raya. So appreciatelah diorang yang sedia berkhidmat untuk kita.

Pesanan ini dibawa khas oleh kementerian pembangunan dan masyarakat setempat, dan ditaja oleh Mangkuk Cap Lima Berudu Sdn Bhd.




Man, semalam kita interview dia kata kita jadi kerani.
Sekarang apa cerita ni?
  

5 comments:

abdol said...

wa suka askar.. wa ex cadet.. ngee

Niki Razali said...

aku ader lagu untuk para soljah di luar sne..

1..2.. 1,2,3,4

leaves from the vine,
falling so slow,
like fragile tiny shell,
drifting in the foam

brave soldier boy
comes marching home
little soldier boy
comes marching home


-ehsan dari avatar-

El said...

mcm best je lagu kau niki

cik ungu said...

aku pun gi balai polis.
tapi mereka tak layan kes aku.

aku bukan orang besar.

El said...

cik ungu: selama hidup aku 2 kali je pernah pergi balai polis. dua dua kali kes tak layan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...