Sunday, May 20, 2012

Perbualan mangkuk di restoren bersama Hamdan Kasimin

Waiter Alexander Alioto (C) serves lunch customers at Alioto's Seafood Restaurant December 3, 2008 in San Francisco, California. A report by The Institute for Supply Management says that its services sector index dropped in November to 37.3, down from 44.4 in October as the service industry struggles through the weak economy.




Waiter: Encik nak makan apa?
Hamdan Kasimin: Apa makanan yang paling mahal kat sini?
Waiter: Siakap tiga rasa, chicken chop, steak. Setiap satu harganya RM30
Hamdan Kasimin: Mahal sangat. Kalau macam tu bagi saya air kosong jelah.


Waiter: Maaf encik, saya tak sengaja tumpahkan kari ke baju encik.
Hamdan Kasimin: Kari yang awak tumpahkan ni saya kena bayar tak?
Waiter: Tak perlu. Biar kami yang tanggung.
Hamdan Kasimin: Kalau macam tu, lepas ni awak tolong tumpahkan sup gearbox, daging masak merah, sambal belacan, sekali dengan nasi putih sekali ke baju saya ok? Saya nak bawa balik.


Waiter: Encik nak set makanan untuk berapa orang?
Hamdan Kasimin: Saya, dua orang anak saya, isteri saya. 
Waiter: Set untuk empat orang ye?
Hamdan Kasimin: Tak. Set untuk seorang makan. Tapi bahagi empat.


Waiter: Semua harga RM10. Encik nak bayar guna kad kredit atau tunai?
Hamdan Kasimin: Saya nak basuh pinggan.


Waiter: Encik nak makan atau bawa balik?
Hamdan Kasimin: Mana lebih murah?
Waiter: Harga sama.
Hamdan Kasimin: Mana lebih banyak?
Waiter: Sama.
Hamdan Kasimin: Mana lebih cepat?
Waiter: Sama.
Hamdan Kasimin: Kalau macam tu saya pergi tempat lain lah.



    

6 comments:

Dua Qurun said...

haha


kim salam hamdan yer.....

Camy Alya said...

hahahaha.


hamdan tu sebijik macam lu atan. hahahahaha

Farah Farhana said...

-.-
hadoi

El said...

Encik atan: dia suruh kirim balik salam maut

El said...

camy alya: kenapa macam Atan?

El said...

farah: jangan selalu mengeluh.....nanti berak tak lawas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...