Friday, November 25, 2011

Soal Jawab yang bikin panas

Roslan: Apek, saya punya TV ada problem la. Saya tak tau apa yang rosak.
Apek: Nanti kasi saya check. 

Sejam kemudian.....

Apek: Ok saya tau apa rosak. 
Roslan: Apa dia yang rosak?
Apek: TV incik rosak.



Khairul Muslimin: Ustaz, apa hukum orang yang membunuh orang lain?
Ustaz: Hukum gantung jawabnya.



Sameon: Tauke, ikan kembung sekilogram berapa?
Tauke: Satu ribu gram.



Tajul: Hello encik Polis, saya nak buat aduan, ada kes rompakan sedang berlaku ni.
Polis: Rompakan kat mana tu?
Tajul: Kat bank CIMB.
Polis: Bank CIMB cawangan mana tu?
Tajul: Cawangan Ampang, Setiawangsa, Taman Melati.
Polis. Dinding bank tu warna apa?
Tajul: Putih.
Polis: Ohh yang dekat dengan kedai mamak tu kan?
Tajul: Haa yang tu lah.
Polis: Ohh, saya selalu lalu sana. Rumah saya pun dekat-dekat situ je.
Tajul: Ok tapi cik, emergency ni. Boleh datang cepat tak?
Polis: Eh saya tak boleh datang sekarang, saya tengah kerja ni. Macam nilah, saya habis kerja pukul 5. So, awak tunggu sana, nanti kita jumpa kat kedai mamak tu pekena teh tarik. Amacam
Tajul: Abis tu perompak ni macam mana pulak?
Polis: Perompak tu nak join sekali ke?




5 comments:

cik ungu said...

kepada apek, ustaz, tauke dan polis,

sila dekatkan kepala anda dengan lutut. sy nak lututkan kepala anda.

c'axoera said...

pala dia yang rusak hahaah

Niki Razali said...

kdang2 kita perlukan kesabaran yang hakiki untuk menghadapi dunia yg penuh mencabar ni..

QaYyum_qOys said...

pecah prot..babeng btol..hahahah..

El said...

Cik Ungu: kepal apek, ustaz, dengan polis tu dah kena campak dalam mangkuk tandas tadi. aku da settlekan.

c'axoera: aku takde apa-apa reply untuk hang, cuma nak bagitau aku berjaya eja nama hang dengan sekali try.


niki: betul. tapi sebagai preparation, sediakan tukul besi.

Qayyum: nasib baik perut lu pecah, sebab kalau tak pecah cik ungu boleh tolong pecahkan. dia ada bom tangan buatan sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...