Sunday, November 20, 2011

Miyabi Rindukan Saya

Dunia ni memang tak adil.

Sangat tak cool bila mana seorang perempuan macam aku mimpikan perempuan lain.  Apa pasal bukan lelaki yang masuk dalam mimpi aku? Bagi lah Aaron Ajiz ke, Shamsul Usop ke paling busuk pun bagi lah Khairul Pahmi tu. Ni tak. Ada ke patut Maria Ozawa a.k.a Miyabi tu yang aku jumpa dalam mimpi. Ya, Maria Ozawa.

Rasa macam sia-sia je tidur semalam. Fobia pun ada gak.

Aku pelik macam mana si Miyabi tu boleh masuk sampai dalam mimpi? Nak kata aku tenung gambar dia letak bawah bantal memang tak lah. Gila ke apa? Cerita-cerita dia pun dah lama aku tak tengok. Apa? Maksud aku cerita-cerita pasal dia yang keluar kat paper, dah lama aku tak baca. Otak kau ni 99% color kuning kan.

Pada sesiapa yang baru first time dengar nama Miyabi ni, tak payah gatal tangan pergi buka tab baru lepas tu google nama beliau. Dah tengok muka dia, tak pasal-pasal nanti kau tak habis baca entry aku ni. Benda lain pula yang kau buat nanti. Kau pikir senang aku nak taip patah-patah perkataan lepas seharian dok main-main dengan nombor? Dah la banyak benor typing error nya. Malas betul aku nak edit.

Kalau nak tahu sangat siapa Miyabi ni, meh  aku describe sikit-sikit.

Bagi aku dia comel. Secomel kereta Mini Cooper. Ni perumpamaan je. Jangan lah kau pergi bayangkan Mini Cooper pula. Adoiyai. Stress aku. Ability nak imagine tu terpulang pada korang. Pada sesiapa yang rasa Hammer tu comel, boleh bayangkan Miyabi sebagai Hammer ok. Alphard pun ok. Tapi please, jangan malalut pergi bayangkan lori ayam.

Body dia ok. Stok international punya. Pakai banyak kali pun orang cakap maintain lagi. Kena sondol banyak kali pun still steady. Bukan macam proton. Baru pakai dah jammed. Kena sondol sikit, dah kena hantar repair. Barang tempatan dengan barang international mana nak sama ye dak? Hakhakhak.

Part enjin aku tak berapa suka sangat. Biasa la. Barang Jepun kan. Bunyi je lebih. Tekan minyak sikit dah mengaum macam apa. Bingit doe telinga. Tapi lain orang lain kegemaran. Ada yang suka bunyi kuat. Ikut suka. Hak masing-masing.

Dah dapat gambaran dia?




Miyabi

Vs.

Putry Sarah Liyana



Aku rasa muka diorang sama la. Ke mata aku yang weng gila bayang dengan Miyabi?

Choiii!




p/s : Malam ni Reds lawan Pornos. Mari kita sokong Reds ramai-ramai. Kasi roboh itu Stamford Bridge. Hakhakhak.

3 comments:

Aqiim said...

kena sondol banyak kali pun still steady?! -_-
HAHAHA kau saje je kan nak menaikkan mood kuning aku? haish...


btw, aku x suka bunyi kuat..
lagi senyap, lagi bagus.. HAHA
damn! teruknya aku~ =.='

El said...
This comment has been removed by the author.
El said...

aku maybe tak dapat tengok match malam ni sebab demam..


aku dah google maria ozawa. tapi bila aku click satu link, internet aku block...

nape eh? (muka innocent)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...