Thursday, April 12, 2012

Tips bangun awal pagi.

Awal kan wa update? Biasalah dah insaf nak biasa-biasakan diri mengadap matahari pagi *buruk benor perangai wa. Wat lek wat cool. Okeh bebeh, ada beberapa tips untuk bangun awal pagi.

  1. Kunci jam loceng atau alarm tepon. Jangan letak bawah bantal atau tempat berdekatan. Letak dekat atas meja, bilik sebelah, bilik mandi. DAN! Pastikan bunyi alarm tu memang kuat nak mamppphh. Kompom bangun punye.
  2. Letak benda yang allergic kat bawah bantal. Dah pe'el manusia ni suka seluk tangan masuk bawah bantal, nescaya lu orang bangun. Nak contoh? Wa, wa tak suka lipas. Kalau wa letak lipas tiruan pun, wa seluk bawah bantal, pasti tergedik-gedik wa nak bangun.
  3. Suruhlah BUAH HATI kejut. Bukan buah dada mahupun buah dadu. Ehhh.
  4. Buat list kerja untuk benda yang nak dilakukan keesokan harinya. Contoh hari ni pagi-pagi nak basuh baju, sidai baju, bla bla bla.
  5. Lu tahu sembahyang subuh? Wajib ke sunat? Dah tu tak reti nak bangun pagi?



Semoga Allah terus melindungi kita. Amin.





3 comments:

El said...

kalau aku pasal subuh tu takyah risau. sebab time subuh baru aku tido. kah kah

MALIN said...

kau memanggggg, dasar burung. kahkah

Hikaru Yui said...

minum air banyak2 sebelum tidur..elok dekat subuh tu konfirm terbangun sebab nak terkencing dan lpas setel bolehlah terus berwuduk untuk solat..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...