Tuesday, April 24, 2012

Jaringkerja sosial

Aku bangun dari tido siang.

Terfikir untuk buat something yang merilekskan.

Aku buka laptop. Buka facebook.

Tengok news feed.



Post pertama yang aku baca, emo sebab kucing hilang.

Post kedua, emo dengan kawan.

Post ketiga, emo dengan stalker.

Post keempat forward article pasal Israel.

Post kelima, post pasal keagamaan, siap dengan smiley lagi,

walaupun dekat luar perangai macam setan.

Post keenam, post perempuan kata mahu lelaki yang boleh dijadikan imam,

walaupun dia 24 hours pergi mana-mana pakai baju renang.



Facebook sekarang penuh dengan manusia emo dan pretender yang tahap gaban.

Bila baca aku jadi tension, tak rileks.

Aku buka twitter.



Tweet pertama adalah promote Churps Churps.

Tweet kedua adalah tweet tergantung, phrases yang hanya dia je faham.

Tweet ketiga cerita pasal dia tengah goreng tempe.

Tweet keempat katanya dia sudah check in ke Restoran Kepala Habahkau guna Foursquare.

Tweet kelima tweet syok sendiri.

Tweet yang lain semuanya retweet dari tweet orang lain.


Membosankan.


Aku buka blogger.

Interface baru macam haram.

Click icon pensel dia atas link Mangkuk Tingkat Berhayun.

Aku tulis sesuatu.

Inilah dia.


 

 


3 comments:

ayien :) said...

serious r weyyy.aku suka gler macam gaban belog nie.

El said...

macam gaban tu macam mana ek?

Encik Atan said...

aku rase,baik ko botakkn kpale...(tetibe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...